tiistai 15. syyskuuta 2015

Mistura ja ruokajuttuja

Perulainen keittiö on ainakin yhtä monimuotoinen kuin Peru. Kolonialismin, vuosisatojen aikana maahan kohdistuneen maahamuuton ja kulttuurien sekoittumisen takia perulaiset perinneruuat ovat imeneet vaikutteita lukuisista eri lähteistä. Niistä tärkeimpinä mainittakoon Espanja, Afrikka, Kiina ja Japani. Koska Peru on valtava, on maan sisällä myös hyvin erilaisia ilmastoja, jonka takia maakuntien ruokaperinteen ovat todella rikkaita.

Jo ennen kuin tulin Peruun, olin kuullut että Limassa järjestetään vuosittain suuri ruokajuhla. Kun kuulin että se on syyskuussa ja pääsen näkemään sen, riemu repesi. Kun kuulin että se kestää 10 päivää, alkoi jo kuola valumaan. Yksi kerta ei riittänyt, joten menin ja söin itseni ähkyyn kahtena päivänä.



Perun gastronominen yhdistys on järjestänyt Misturaa vuodesta 2007 lähtien, Magdalena del Mar'in kaupunginosassa, merenrannalla. Tapahtuma kokoaa yhteen maakuntien ruokalajien parhaimmistoa ympäri maata, ja alueella järjestetään myös konsertteja, tanssiesityksiä ym. spektaakkeleita. Myös joitain muiden maiden erikoisuuksia sekä perulaisten ja muiden maiden ruokalajien fuusioita on tarjolla. Ruokajuhla vetää paljon turisteja mutta se on todella suosittu myös perulaisten piireissä. Hyvvee ol´!


Maracuya Cheesecake eli passionhedelmäjuustokakku. Ei ehkä kaunein esimerkki mutta hy-vää! Joka kahvilassa näkee näitä.
Kakut on yleensä todella övereitä.
Arroz con leche morado: makea kylmä 'riisipuuro' kanelilla ja punaisesta maissista tehdyn kiisselin kera.
Chifa on kiinalais-perulainen ravintola, joka löytyy Limasta liki jokaisesta kadunkulmasta.


Marinero-tanssia

Yksi mun suosikkikojuista: perulaista taimenta.
Inca Kola. Uskoakseni Perun suosituin limppari, tietysti made in Peru. Maku vaatii vielä totuttelua, haha!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti