tiistai 18. elokuuta 2015

Hikinen Madrid



Otsikosta huolimatta mulla oli Madridissa hillittömän hauskaa. Saavuin Madridista Limaan vajaa viikko sitten ja löydettyäni vihdoin oikeanlaisen adapterin pääsin nyt käyttämään kannettavaani. Onni on sitten pienistä asioista kiinni. 
Lensin siis ensiksi Madridiin jossa pääsin majoittumaan ystäväni Raitan kimppakämppään. Tuleva rakennusinsinööritär on Madridissa vaihto-opiskelijana. Emäntäni saapui omilta reissuiltaan vasta lähtöpäivänäni, mutta ehdimme sentään nähdä lyhyen "lomani" aikana.


Yksin ei Madridissa sentään tarvinnut olla, koska Raitan costaricalainen ja kolumbialainen kämppis pitivät mulle seuraa ja antoivat menovinkkejä. Viimevuotinen Jyväskylän yliopiston vaihtari Javier lähti myös mielellään kierrättämään mua ympäri kotikaupunkiaan. Sainkin privaatin vaihtoehtoturistikierroksen kun käytiin katsastamassa Madridin yliopiston (tai siis useiden yliopistojen) kampusalue. Espanjalaisten lomien takia kaupungissa oli ilmaista parkkeerata ja tiet eivät olleet kovin ruuhkaiset, joten pääsimme ajelemaan ympäriinsä Javierin autolla. Javierin kautta tutustuin myös Maisaan, joka on lähdössä myös Jyväskylän yliopiston kautta vaihtoon Limaan keväällä 2016. Mitäs muuta, no syötiin ainakin paljon tapaksia, käytiin Lavapiésin alueella joillain katujuhlilla ja höpöteltiin espanjaksi ja yritin parhaani mukaan osallistua keskusteluun.

Madridin yliopiston kampus sai sisällissodassa luodinreikiä jotka on jätetty muistoksi tapahtumista.

Javier oman laitoksensa edustalla. Tässä on yksi hyvä esimerkki siitä, että kansainvälistyminen kotiyliopistossakin kannattaa. Koskaan ei voi tietää mitä tulevaisuus saattaa tuoda tullessaan. Voi vaikka saada mitä parhaimman oppaan tuleville reissuille!

Madridissa kannattaa käydä katsomassa auringonlaskua Debodin temppelillä ja sen näköalapaikkalla, ja sitä ympäröivässä puistossa on hyvä rentoutua (siellä oli myös joogatunteja!). 
Egyptin hallitus antoi Debodin temppelin Espanjalle kiitoksena avunannosta vanhojen kulttuuriaarteiden säilyttämisessä.


Raitan taloyhtiössä Suomi mainittu!

Arco de La Victoria oli aivan Raitan kotikulmilla, Moncloan metroaseman vieressä.


Retiron puisto.

Kalat melkein kiehuivat puiston lammessa.

Käytiin Pradon taidemuseossa. Hillittömän jonotuksen, valtaisan taidepläjäyksen ja muutaman modernimman teoksen innoittamana fiilikset oli kutakuinkun tällaiset.

Raitan kotona Viimeisellä Illallisella. Vasemmalta oikealle meitsi, Javier, Raita ja Maisa.

Pian seuraa tilannepäivitys Limasta, mutta nyt on riennettävä klo 16 luennolle.
Hasta Luego!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti